Kayıtlar

Ocak, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

sabundan nar ve çiçekler

Resim
çiçeklerin yapımı çiçekleri kurstayken daha önceki yıllarda elde şekil vererek yapıyorduk. bu yıl damla şeklinde kurabiye kalıplarıyla yapmaya başladık.böylece her yaprak aynı boyda ve eşit oluyor. sabundan yoğurduğumuz hamuru buzdolabı poşetinin arasına koyup merdane ile ince açıyoruz.damla şeklinde kalıpla kesiyoruz.çöp şiş üzerine tohum şeklinde hanuru sarıp yaprak olarak kestiğimiz damla şekillerini de etrafına tek tek şekil vererek ekliyoruz ve düzgün kuruması için bir köpüğe çubukları saplıyoruz.renkli sabunla yapılabileceği gibi gıda boyası beyaz sabuna katılıp renklendirilerek veya beyaz yapıp kuruduktan sonra da yine gıda boyası sulandırılarak boyanabilir... umarım yapmak isteyen ve merak eden takipçilerime faydalı olabilmişimdir.

sabundan meyva ve sebzelerim

Resim
minyatür yeşil sabundan sebzelerim yeşil renki sabunla yaptığım meyva sebzelerim minyatür sebzelerim.boyandıktan sonra ipe dizilip mutfağa asılacaklar..

sabundan kardan adam ve filler

Resim
bunlar da sabundan yaptğım kardan adam ve fillerim.bunlar daha boyanacak.boyarken gıda boyası kullanılıyor.

sabunda sarımsak yapılışı

Resim
beyaz sabun ince olarak rendelenir.ılık su ile yoğurulur.çok sert bir hamur olmayacak. iyice yoğurulan ve hiç pürüzsüz olan sabun hamurumuz önce yuvarlanır ve uç kısmı inceltilerek incire benzerbir şekle getirilir.resimde görülen kürda,plastik sap,gerçek meyva sapı,karanfil v.b.malzemeler istenilen meyva ve sebzelere şekil vermekte kullanılır.  kabaca şekli verilen sarımsaklara kürdanla diş diş olacak şekilde çizgiler atılır ve elimiz ıslatılarak çizgiler düzeltilir ve belirginleştirilir.dip kısmına bir parça ip takılarak kök kısmı oluşturulur. bu sabun hamurla istenen şekilde meyva,sebze,çiçek,hayvan figürleri yapılabilir.

sabundan üzüm yapılışı

Resim
gliserinli ve zeytinyağlı şeffaf sabun seçilir. sabunlar önce 1 parmak kalınlığında bölünür,daha sonra küp küp kesilir. kesilen sabunların köşeleri elle bastırılır.önce kavanoz kapağı ile düz bir zeminde yuvarlayıp en son da elde yuvarlanarak şekil düzeltilir ve parlatılır. ince çiçek (takı) teline dizilir.üçer üçer bir araya getirilip tel yaklaşık 8-10 cm uzunlukta kesilir. istene büyüklükte salkım oluncaya kadar 3'erli gruplar birleştirilir.ucuna grapon kağıdı sarılmış tel ile sarmaşık yapılır ve yaprak takılıp bitirilir.